Last van zilvervisjes? De beste tips vind je hier!

Zilvervisjes of papiervisjes?
Vaak worden de beestjes niet uit elkaar gehouden maar er zijn weldegelijk twee verschillende beestjes. De meeste mensen kennen allen de zilvervisjes en noemen deze dan ook zo. In veel gevallen gaat het om papiervisjes in plaats van zilvervisjes. Papiervisjes komen namelijk vaker voor dan zilvervisjes. Het is belangrijk om te weten welk soort beestje aanwezig is, papiervisjes kunnen namelijk meer schade aan richten dan zilvervisjes. Wel kun je ze op de zelfde manier bestrijden

De problemen door zilvervisjes en papiervisjes
Zilvervisjes brengen niet echt hele grote problemen met zich mee en zijn vaak niet echt gevaarlijk. De beestjes gaan vaak pas voor problemen zorgen als ze met meerdere tegelijk aanwezig zijn. Het is dan ook zaak om ze te bestrijden als u meerdere beestjes in uw huis constateert.

Zilvervisjes voorkomen
Voorkomen is altijd beter dan genezen en ook zilvervisjes is dat het geval. Wanneer u veel last heeft van zilvervisjes kan dit indicateren dat uw huis erg vochtig is en vaak niet goed geïsoleerd. Zilvervisjes zijn dus een goede indicator voor dit probleem. 

Omdat zilvervisjes houden van vochtige ruimte is het belangrijk dat uw huis niet vochtig is. Uw huis goed isoleren is hiervoor de oplossing. Daarnaast kunt u alle kieren en naden waar de beestjes eventueel via binnen kunnen komen afsluiten met kit. 

De beestjes houden warme ruimtes, temperaturen boven de 21 graden bevallen het beste. Het kan dus helpen om de temperatuur in uw huis onder de 21 graden te houden. Hierdoor wordt het minder aantrekkelijk voor de zilvervisjes. (Milieu Centraal, z.d.) (AD.nl, 2019)

Zilvervisjes en papiervisjes bestrijden
Een ouderwetse manier om zilvervisjes te vangen is het neerleggen van een vochtige doek. De zilvervisjes zullen afkomen op de vochtige doek. Wanneer u hier wat gipspoeder op hebt gestrooid zult u de zilvervisjes vangen waarna u ze de volgende dag ergens kunt deponeren.

Een andere manier om de beestjes te bestrijden is het gebruik van lijmvallen. Je kunt de beestjes aantrekken met wat suikerwater. De zilvervisjes zullen de lijmval betreden en zullen niet meer loskomen. Op deze manier kun je goed de overlast in kaart brengen maar effectief een plaag bestrijden gaat met lijmvallen niet lukken. 

Op de markt zijn ook veel chemische oplossingen tegen papiervisjes aanwezig. Deze manier van bestrijden werkt effectief bij een plaag en is dus de beste manier om van veel beestjes af te komen.

Aan de slag

Zilvervisjes zijn niet direct nodig om te bestrijden. Als u er af en toe eentje ziet is er nog niets aan de hand. Als dit met regelmaat gebeurd kunt u eerst proberen de oorzaak aan te pakken door vochtige ruimtes aan te pakken. Het bestrijden van de beestjes kan ook op meerdere manieren en zijn afhankelijk van de situatie.

Advies

Heeft u vragen en/of wilt u graag nog meer advies over het bestrijden van muizen en ratten? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@ongedierte-informatie.nl. Wij zijn dagelijks bereikbaar om u uit de problemen te helpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *