Last van ratten en muizen? De beste tips voor het bestrijden van deze knaagdieren!

In een ander artikel hebben we het al gehad over het voorkomen van ratten en muizen. Mocht dit niet gewerkt hebben en heeft u toch last van deze knaagdieren? Dan bent u bij dit artikel op de juiste plaats! Hier komt u van alles te weten over het bestrijden van ratten en muizen. Welke mogelijkheden hierin zijn en welke producten u hiervoor kunt gebruiken.

Ratten of muizen?
Voordat u aan de slag gaat met het bestrijden is het belangrijk om vast te stellen wat voor soort ongedierte het is. Dit kun je bepalen door de uitwerpselen te bekijken. Zie je spitse, losse keutels van maximaal 0,5 centimeter? Dan heb je last van muizen. De uitwerpselen van ratten zijn vaak tot 2 centimeter lang en 0,5 cm breed en vind je vaak in hoopjes aan elkaar geplakt. Met deze gegevens kun je verder gaan en daadwerkelijk actie ondernemen. (Milieu Centraal, z.d.) 

Wat voor soort bestrijding?
Wanneer je hebt vastgesteld wat voor soort ongedierte het is, kun je na gaan denken over de soort bestrijding die je wilt toepassen. Wil je dat het ongedierte gedood wordt of wil je het levend vangen zodat je de knaagdieren later weer kunt vrijlaten? Wanneer je deze keuze hebt gemaakt kun je de juiste producten gaan zoeken voor de desbetreffende bestrijdingsmethode.

Afbeelding met zoogdier, kat, knaagdier

Automatisch gegenereerde beschrijving

Levend vangen
Het levend vangen van ratten en muizen is vooral de laatste jaren steeds populairder. Na een vangst kun je de knaagdieren op een andere plaats weer vrijlaten. Hierbij is het belangrijke dat je dit meerdere kilometers vanaf de plek van de vangst doet. Anders komen ze snel weer terug. De producten die wij hiervoor aanraden zijn de groene tunnels. Deze is er voor ratten en muizen.

Dodelijke bestrijding
Het is uiteraard ook mogelijk om de knaagdieren te doden en er in ieder geval 100% zeker van te zijn dat diezelfde rat of muis niet terugkomt. Hiervoor kunt u de standaard ratten- en muizenklemmen gebruiken. Wij raden u aan om hierbij gebruik te maken van een ratten- of muizenvoerdoos. De klem zit hier in de voerdoos waardoor kinderen en huisdieren niet bij de klem kunnen. Het geeft ratten en muizen ook nog eens een veilig gevoel, waardoor ze sneller in de val zullen lopen.

Ook kunt u gebruik maken van elektrische vallen. Dit zorgt voor een snelle en pijnloze dood voor de knaagdieren. Deze zijn alleen voor gebruik binnenshuis en werken met een adapter of op batterijen.

Extra tip
Wanneer u last heeft van ratten of muizen is het verstandig om ook de mensen in uw straat in te lichten. Op deze manier kunnen jullie er gezamenlijk voor zorgen dat het probleem wordt opgelost. Door dit gezamenlijk te doen heeft de bestrijding het meeste effect en is het ook het snelst opgelost.

Advies
Ons advies is om u vooral geen zorgen te maken over de overlast van ongedierte. Er zijn namelijk altijd oplossingen voor! Het belangrijkste is om het ongedierte zo weinig mogelijk kans te geven en een overlast te voorkomen.

Heeft u vragen en/of wilt u graag nog meer advies over het bestrijden van muizen en ratten? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@ongedierte-informatie.nl. Wij zijn dagelijks bereikbaar om u uit de problemen te helpen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *