Last van ongedierte op uw boerderij? De beste tips leest u hier!

Bent u werkzaam in de agrarische sector? Dan weet u dat de gezondheid van uw dieren en het voedsel heel erg belangrijk is. Niet alleen de dieren zijn van belang, maar ook de materialen die hiervoor gebruikt worden. Wanneer u zich niet goed heeft voorbereid op een eventuele overlast van ongedierte kan dit nare gevolgen hebben met schade die hoge kosten met zich meebrengen. Dit willen wij voorkomen en daarom geven wij u in dit artikel tips over de juiste manier van bestrijden.

Voorkomen is beter dan bestrijden
Binnen de agrarische sector is het voor ongedierte veel makkelijker om zich te verspreiden. Er is veel voedsel beschikbaar en er is ook genoeg plaats om te nestelen en voort te planten. Hierdoor zal de hoeveelheid ongedierte ook snel toe kunnen nemen. Dit ongedierte brengt veel ziektes met zich mee en kan dit overdragen op uw dieren. Dit willen wij voorkomen! (Beukema Totaalonderhoud, 2020)

Wanneer u ongedierte ziet lopen bent u vaak al te laat. Het ongedierte neemt snel toe en dit zorgt voor een gevaar voor uw onderneming. Daarom is het belangrijk om preventief te werk te gaan. Zorg ervoor dat u goed voorbereid bent op een plaag, waardoor de kans op een toename kleiner is.

De eerste stappen
Binnen het preventief bestrijden zijn er veel mogelijkheden. U moet rekening houden met verschillende soorten ongedierte. Op de boerderij zullen dit voornamelijk knaagdieren, zoals ratten en muizen zijn.

 Afbeelding met gras, buiten, lucht, veld

Automatisch gegenereerde beschrijving

De eerste stappen die u kunt ondernemen zijn het dichten van gaten in muren. Door deze gaten is het voor knaagdieren heel makkelijk om binnen te komen. Dit kunt u bijvoorbeeld doen met de weringspasta MultiSeal. Deze pasta wordt hard en er is glas in verwerkt zodat knaagdieren hier onmogelijk doorheen komen. Ook kunt u de gaten dicht met weringsgaas.

Daarnaast is het belangrijk om al het afval netjes op te ruimen. Ongedierte komt namelijk af op deze geur. Zorg er daarom voor dat alles opgeruimd is en afgesloten is, zodat er geen geur van vrijkomt. Ook is het slim om de dierenverblijven regelmatig schoon te maken. Dit heeft ook weer te maken met geuren die vrijkomen. Ratten en muizen hebben namelijk een heel goed reukvermogen. Als alles schoon blijft verkleint u de kans dat ongedierte naar uw boerderij komt. (Zungo Pest Control, 2020)

De volgende stappen
Nadat u deze eerste stappen heeft genomen is het belangrijk dat u overgaat naar plaatsen van vallen. Hierbij raden wij aan om te vangen met een rattenvoerdoos. Deze rattenvoerdoos zorgt er namelijk voor dat de klemmen niet opvallen en dat dieren die op de boerderij lopen er niet bij kunnen. Ook geeft het ratten en muizen een veilig gevoel, waardoor ze sneller in de val zullen lopen.

Met deze tips bent u voorbereid op overlast van ongedierte. Mocht u last hebben van ongedierte en werken deze tips niet. Dan is het verstandig om een ongediertebestrijder in te schakelen. Hij helpt u met het bestrijden door te kijken waar het mis gaat en waar verbeteringen mogelijk zijn.

Advies
Ons advies is om u vooral geen zorgen te maken over de overlast van ongedierte. Er zijn namelijk altijd oplossingen voor! Het belangrijkste is om het ongedierte zo weinig mogelijk kans te geven en een overlast te voorkomen.

Heeft u vragen en/of wilt u graag nog meer advies over het bestrijden van muizen en ratten? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@ongedierte-informatie.nl. Wij zijn dagelijks bereikbaar om u uit de problemen te helpen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *