Last van mollen? De beste tips om hier vanaf te komen!

Problemen door mollen

Heeft u last van mollen in uw tuin? Dit kan ontzettend vervelend zijn. De molshopen in uw strakke gazon zijn een doorn in het oog. Naast dat het simpelweg niet bevorderlijk is voor de fraaiheid van uw tuin kan het ook nog andere nadelige gevolgen hebben. Zo kan uw bestrating of terras verzakken wanneer er mollengangen onder door lopen en kan uw beplanting dood gaan door het aanknagen van de wortels door de mollen. 

Er zijn dus vele redenen waarom u geen mollen in uw tuin zou willen hebben. Daarom hebben wij hieronder een aantal manieren beschreven om van de mollen af te komen. We hebben de manieren om van mollen af te komen opgedeeld in twee categorieën: verjagen en vangen. Het is situatie afhankelijk welke methode u het beste kunt toepassen.

Mollen verjagen

Het verjagen van mollen is een diervriendelijke manier om van mollen in uw tuin af te komen. U kunt mollen verjagen door producten te kopen die hiervoor bedoeld zijn of u kunt met wat simpele producten zelf aan de gang. Hieronder worden wat manieren uitgelegd.

prodcut-image

De mollenverjager met ultrasone geluiden zal de mollen uit uw tuin verjagen door de trillingen die het veroorzaakt. Het geluid is hinderlijk voor de mol en zal na enige tijd uw tuin verlaten. 

Mollen verjagen met carbid is een manier die al jaren worden gebruikt. Deze manier is ontzettend effectief. U legt een stukje carbid bij de ingang van de molshoop en giet er wat water overheen. Er komt nu acetyleengas vrij wat een onverdraaglijk geur is voor de mol. Deze geur zal door de gangen verspreiden en zal de mol verjagen. (IkWoonFijn, z.d.)

Mollen vangen

Het vangen van mollen kan op verschillende manieren. Hieronder zullen we de twee bekendste benoemen. De mollenklem is misschien wel de oudste en bekendste manier om mollen te vangen. U zet de klem op scherp in een gang waar naar alle waarschijnlijkheid nog activiteit plaatsvindt. Wanneer een mol door de val loopt zal de klem dichtslaan en zal de mol in een klap gedood worden. Dit is dan ook niet de diervriendelijkste manier, maar zeker een effectieve.


Wel een diervriendelijke manier is de mollenval waarin de mol enkel gevangen wordt. De mol wordt dus niet gedood in deze val. De val plaats je in een gang waarin activiteit plaatsvind. Wanneer de mol door de val kruipt zal hij er enkel in kunnen maar niet meer uit. De mol zit dan gevangen en kan op een andere plek in de natuur weer worden vrijgelaten. (Ongediertebestrijden.com, 2020)


Aan de slag

Met bovengenoemde methodes kunt u perfect aan de slag om de mollen uit uw tuin te krijgen. De manieren zijn allemaal verschillend en zijn situatie afhankelijk. Ook een combinatie van de methode is mogelijk om zo snel mogelijk van de mollen af te komen. 


Advies

Heeft u vragen en/of wilt u graag nog meer advies over het bestrijden van muizen en ratten? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@ongedierte-informatie.nl. Wij zijn dagelijks bereikbaar om u uit de problemen te helpen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *