Dodelijke bestrijding van ongedierte

Dodelijk bestrijden

Ongedierte wordt al jaren bestreden. Dit gebeurt op veel verschillende manieren. Zo wordt ongedierte de laatste tijd steeds meer diervriendelijk bestreden. Toch wordt ongedierte ook nog vaak dodelijk bestreden, wat natuurlijk begrijpelijk is. Dodelijk bestrijden kunnen we opdelen in twee categorieën: bestrijding met een directe en een indirecte dood.

Directe dood

Bij bestrijding met een directe dood wordt het dier zo goed als direct gedood door de val. Deze manier van bestrijden is relatief diervriendelijk omdat het dier geen lange lijdensweg heeft. Er zijn meerdere manier van bestrijden met een directe dood. Hieronder vindt u deze manieren.

Rattenval Kunststof - VerminBuster

De klemvallen zijn de bekendste manier van bestrijden met een directe dood. De klemvallen worden vaak gebruikt voor ratten en muizen. De vallen zijn gemakkelijk te installeren en zullen het dier direct doden door de klap.

 Elektrische Muizenval - VerminBuster


Naast de klemvallen zijn ook de elektrische vallen een goede manier om het ongedierte direct te doden. Het dier krijgt een harde elektrische schok waardoor het direct zijn bewustzijn verliest en ook vrijwel direct gedood wordt. 

Indirecte dood

Bij bestrijding met een indirecte dood zal het knaagdier een lange lijdensweg hebben. Deze manier van bestrijden is dan ook niet echt diervriendelijk. Toch wordt dit in veel gevallen alsnog toegepast. De manier van bestrijding is ontzettend effectief en kan grote aantallen bestrijden en is daarom nog erg in trek. Hieronder vindt u de manieren van bestrijden met een indirecte dood.
Kleefvallen / Lijmvallen - VerminBuster

De lijmvallen zijn misschien wel de beruchtste manier van het bestrijden van ongedierte. Het dier zal worden gelokt door de lokstof midden op de lijmval. Wanneer het dier het lijm betreed zal hij vast komen te zitten en nooit meer los komen. Het dier sterft dus aan de honger. Hierdoor zal de lijdensweg van het dier dan ook een paar dagen zijn. Hierdoor is het gebruik van de lijmvallen dan ook verboden, daarentegen kun je wel een vergunning krijgen en zo alsnog gebruik maken van de vallen.

Het gebruik van gif is misschien wel de bekendste manier van het bestrijden van ongedierte. Wanneer het dier van het gif eet zal het lijden starten. Dit duurt een aantal dagen en is dan ook een wrede van bestrijden. 

Aan de slag

Hierboven zijn een aantal manieren van dodelijke bestrijding uitgelegd. U kunt nu zelf aan de slag om veilig ongedierte te gaan bestrijden. Lees voor meer tips & tricks ook eens onze andere blogs.

Advies

Heeft u vragen en/of wilt u graag nog meer advies over het bestrijden van muizen en ratten? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@ongedierte-informatie.nl. Wij zijn dagelijks bereikbaar om u uit de problemen te helpen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *