Bent u al op de hoogte van de nieuwste trends binnen de ongediertebranche?

De laatste jaren is er veel aan het veranderen binnen de ongediertebranche. De zorgen om het milieu nemen toe en de ontwikkeling op het gebied van technologie wordt steeds verbeterd. Dit alles heeft ook effect op de ongediertebranche en in de manier van bestrijden. Vooral de komende jaren zullen we te maken krijgen met grote veranderingen.

Nieuwe wetgeving
Vroeger werd in de ongediertebranche erg veel gewerkt met bestrijdingsmiddelen. De laatste jaren wil vooral de overheid ervoor zorgen dat er steeds minder giftige stoffen gebruikt worden bij het bestrijden van ongedierte. Er zal meer gewerkt gaan worden met niet-giftige stoffen en weringsmaterialen om de overlast van ongedierte te voorkomen.

Afbeelding met binnen

Automatisch gegenereerde beschrijving

Vanaf 2023 mag ratten- en muizengif niet zomaar worden gebruikt. Volgens het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (CTGB) schaden de middelen ook roofvogels. Het gebruiken van ratten- en muizengif buitenshuis was al niet meer toegestaan, maar vanaf 2023 is het bestrijden van ongedierte met gifkorrels ook binnenshuis verboden. Dit geldt ook voor het gebruik in stallen en schuren. Wel mogen er muizenvallen worden geplaatst. (RTL Nieuws., 2019)

Digitalisering
Ook is er steeds meer sprake van digitalisering binnen de ongediertebranche. Zo zijn er momenteel al muizenvallen waarbij je een melding krijgt wanneer je beet hebt. Volgens Alex Mars, eigenaar van het ongediertebestrijdingsbedrijf Mega-Des, is er in de branche de afgelopen 5 jaar meer veranderd dan in de afgelopen 25 jaar. (Mars, A., 2019)

De hoeveelheid ongedierte neemt toe
Door de opwarming van de aarde heeft ongedierte steeds meer kans om te overleven. Vroeger stierf ongedierte sneller door de kou, maar omdat het steeds warmer wordt hebben ook ongedierte hier minder last van. 

De laatste jaren zijn er steeds meer milieuvriendelijke alternatieven voor het bestrijden van ongedierte, zoals muizen en ratten. Deze alternatieven zijn dan wel beter voor het milieu, maar omdat ze geen dodelijke middelen bevatten zal het minder snel leiden tot een vermindering van de hoeveelheid ongedierte. Daarnaast kunnen deze dieren zich blijven voortplanten.

De komende jaren zal de vraag naar producten binnen de ongediertebranche dus alleen maar groter gaan worden en zullen we er ook veel meer mee te maken krijgen. (Anticimex., 2019)

Advies
Ons advies is om u vooral geen zorgen te maken over de overlast van ongedierte. Er zijn namelijk altijd oplossingen voor! Het belangrijkste is om het ongedierte zo weinig mogelijk kans te geven en een overlast te voorkomen. Hierover is meer te lezen in een ander artikel!

Heeft u vragen en/of wilt u graag nog meer advies over het bestrijden van muizen en ratten? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@ongedierte-informatie.nl. Wij zijn dagelijks bereikbaar om u uit de problemen te helpen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *