Hoe kan ik diervriendelijk ratten en muizen vangen?

De opkomst van het diervriendelijk vangen

Sinds een aantal jaar is het erg populair om diervriendelijk ratten en muizen te vangen. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan het diervriendelijk vangen van de knaagdieren. Steeds meer mensen willen de dieren veilig vangen en daarna vrijlaten in de natuur.

Diervriendelijk ratten en muizen vangen is een relatief begrip. Voor de een zal een snelle dood voor de knaagdieren gezien worden als diervriendelijk terwijl dit voor ander een afschuwelijk idee is. In dit artikel zullen wij het levend vangen van de knaagdieren behandelen.

De beste manieren om diervriendelijk ongedierte bestrijden

De bekendste manier om levend ratten en muizen te vangen is met de vangkooi. Deze kooi zet u op scherp en legt er wat voedsel in. De rat of muis loopt de val in en de klep valt dicht. De rat of muis is zo levend gevangen en kan op een betere plek weer worden vrijgelaten. Dit zelfde principe wordt toegepast bij de Diervriendelijke Tunnelval. Deze val is gemakkelijk gereed te maken en vangt de dieren levend en diervriendelijk. Om zo diervriendelijk mogelijk te werk te gaan zult u de vallen iedere dag moeten controleren op vangsten.

Naast de vangkooi en de tunnelvallen zijn er ook andere diervriendelijke vallen op de markt te vinden. In tegenstelling tot de eerder genoemde vallen kunnen deze vallen meerdere dieren tegelijk vangen. Deze Multi-catch vallen werken op ongeveer het zelfde principe. Het grote verschil is dat er meerdere knaagdieren per keer kunnen worden gevangen en dit dus ontzettend effectief kan zijn. Deze vallen vult u ook met voedsel en zal de dieren lokken. Ze zitten vervolgens gevangen in de val maar kunnen hier nog wel eten en een tijdje overleven. Ook bij deze val is het raadzaam om hem een aantal keer per week te controleren.

Aan de slag

Naast het vangen is het natuurlijk nog veel diervriendelijker om het ongedierte te voorkomen. Zo hoeft u ze ook niet te vangen. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. U kunt daarom met bovenstaande manieren goed uit de voeten om zo de dieren diervriendelijk te vangen en weer vrij te laten in de natuur waar ze horen.

Advies

Heeft u vragen en/of wilt u graag nog meer advies over het bestrijden van muizen en ratten? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@ongedierte-informatie.nl. Wij zijn dagelijks bereikbaar om u uit de problemen te helpen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *